Ramazan dendiği zaman akıllara iftar sofraları geliyor peki Zonguldak’ta bu yıl dışarda yemek yemek ne kadara mal olacak? İçinde tavuk eti bulunan menüler 400 TL’den, kırmızı et bulunan menüler ise 600 TL’den başlayan fiyatlarla iftar sofralarında yerini alınırken dışarda iftar yapmak isteyen bir aile en az 2 bin TL ödemek zorunda kalacak.

İftar menüleri; çorba, ana yemek, tatlı, meşrubat, çaydan oluşacak ve bu sene iftar menüleri, 400- 600 TL arasında değişecek. İçinde tavuk eti bulunan menüler 400 TL’den, kırmızı et bulunan menüler ise 600 TL’den başlayan fiyatlarla iftar sofralarında yerini alacak.

FİYATLAR NEREDEYSE 2 KATINA ÇIKACAK

Zonguldak’ta geçtiğimiz seneye göre ortalama 400-450 TL olan menü neredeyse 2 katına çıkması beklenirken, menünün içeriğinde herhangi bir değişiklik beklenmiyor. Zonguldak'ta iki kişinin iftar menüsüyle orucunu açma maliyeti ortalama en düşük 900 TL olacağı bekleniyor.

İŞTE TAHMİNİ İFTAR MENÜSÜ FİYATLARI VE DETAYLARI

Pide Menü (Tüm Pide Çeşitleri), Çorba, Tatlı, Su, Gazoz veya Ayran, İftariyelik (Hurma, Zeytin vs...) = Ortalama -> 450 - 500 TL

Kebap Menü (Adana Kebap / İskender /Beyti), Çorba, Tatlı, Su, Gazoz veya Ayran, İftariyelik (Hurma, Zeytin vs...) = Ortalama -> 500 – 550 TL

Izgara Menü (Tavuk Şiş / Tavuk Kanat), Çorba, Tatlı, Su, Gazoz veya Ayran, İftariyelik (Hurma, Zeytin vs...) = Ortalama -> 420-500 TL

Haşlama veya Kavurma Menü (Dana Haşlama / Güveçte Kavurma) Çorba, Tatlı, Su, Gazoz veya Ayran, İftariyelik (Hurma, Zeytin vs...) = Ortalama -> 500-600 TL

Muhabir: Utku Abay