İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği (İstanbul PERDER) üyesi marketler, kırmızı et fiyatlarını Ramazan ayı sonuna kadar sabitlediklerini duyurdu. Kırmızı et fiyatlarındaki artışın vatandaşların bütçesini zorlaması üzerine harekete geçen İstanbul PERDER, Et ve Süt Kurumu ile yapılan protokol çerçevesinde fiyatları sabitleme kararı aldı. Buna göre, Ramazan ayının sonuna kadar kıyma 379 TL, kuşbaşı et ise 399 TL’den satışa sunulacak.
YEREL MARKETLER ÜZERİNDEN UYGULANACAK
Kararın İstanbul’daki yerel marketler aracılığıyla uygulanacağını belirten İstanbul PERDER Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Güzeldere, şu ifadeleri kullandı:
"Et ve Süt Kurumu ile yaptığımız protokol kapsamında, bugünden itibaren geçerli olmak üzere Ramazan ayı sonuna kadar et fiyatlarını sabitledik. Uygulamamız, hanelere ekonomik fiyatlarla et ulaştırmak amacıyla İstanbul’un dört bir yanındaki üye yerel marketlerimizde geçerli olacak. Üye marketlerimizde kilogram fiyatı kıyma için 379 TL, kuşbaşı et için ise 399 TL olarak belirlenmiştir. İstanbul genelinde 66 üye marketimiz, 2 bin 700’e yakın şubemiz ve 43 bine yakın çalışanımızla bu süreci yöneteceğiz."
BİFTEK, ANTRİKOT VE DANA PİRZOLA'DA DA FİYATLAR SABİT
Güzeldere, yalnızca kıyma ve kuşbaşı et değil, diğer değerli et ürünleri için de fiyatların sabitlendiğini belirterek şu bilgileri paylaştı:
"Tranç kilogram başına 459 TL, kontrfile ve biftek 649 TL, antrikot ve dana pirzola ise 699 TL olarak sabitlendi. Ramazan boyunca tüketicilerimizin bereketli sofralar kurmasını sağlamak için çalışıyoruz."