İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği, Ramazan boyunca et fiyatlarını sabitleme kararı aldı. İstanbul’daki yerel marketlerde kıyma 379 TL, kuşbaşı ise 399 TL’den satılıyor.
ZONGULDAK'TA ÇOK DAHA FAZLA
Bu fiyatlar Zonguldak’taki etiketlerle kıyaslandığında aradaki büyük fark dikkat çekiyor. Ramazan öncesi et fiyatlarının sabitlenmesi için Zonguldak’tan da bir adım beklenirken gelen zam beklenmedik bir şok yarattı. Yemeklerde en fazla kullanılan kıymanın kilosunun 550, dana kuşbaşının 600 liradan satılıyor.
BONFİLE 850 LİRA
Zonguldak’ta kasaplarda bonfile 850 TL’ye, dana antrikot 750 TL, kasap köftenin kilogram fiyatı ise 550 TL’ye satılıyor. Vatandaşlar, Ramazan öncesinde et fiyatlarına gelen artış karşısında çaresiz kaldı.
MARKETLER DAHA UCUZ
Zonguldak’ta kasap ve market fiyatları arasındaki fark kafa karışıklığına sebep oluyor. Zincir bir markette, dana antrikot 850, dana kuşbaşı 700 ve dana kıyma 422 TL’den satılıyor. Arada bu kadar fark olması soru işaretleri yaratıyor.