Kurban Bayramı'nın ilk günlerinde Zonguldak’ta vatandaşlar, kurbanlık hayvanlarından elde ettikleri etleri kıyma çektirmek için market ve kasaplara akın etti. Yoğun talep nedeniyle ilk iki gün boyunca kıyma çekiminde uzun kuyruklar oluştu.
Kurban etlerini değerlendirmek isteyen vatandaşlar, kasap ve marketlerin önünde sabahın erken saatlerinden itibaren sıraya girdi. İlk iki gün boyunca kıymanın kilosu 25 liradan çekilirken, yoğunluğun azalmasıyla birlikte Bayramın dördüncü gününde bu fiyat 20 liraya kadar düştü.
Kasaplar, bayramın ilk günlerinde artan iş yükü nedeniyle personel sayısını artırarak hizmet vermeye çalıştıklarını belirtti. Bir kasap esnafı, “Vatandaşlarımız etlerini ziyan etmemek için kıyma yaptırmayı tercih ediyor. İlk günlerde talep çok yoğundu, şimdi biraz daha normale döndü ve fiyatı da düşürdük,” dedi.
Vatandaşlar ise fiyat düşüşünden memnun olduklarını dile getirerek, daha sakin geçen bayram günlerinde kıyma çektirmeyi tercih ettiklerini ifade etti.





