Zonguldak

Uzman isim yılbaşı için tavsiyede bulundu:”Su, Şerbetli ve sütlü tatlılar…”

Diyetisyen Gizem Güneş, yılbaşında dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı.

Diyetisyen Gizem Güneş, yılbaşında beslenmemize dikkat etmemiz konusunda uyarılarda bulundu. Güneş, sofraya erken oturmanın ve oturduktan sonra bir iki bardak su içip heyecanımızı bastırmamız gerektiğini söylerken lif ve protein ağırlıklı beslenip karbonhidratlardan uzak durulmasını söyledi. Öte yandan şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlılar tercih edilmesinin daha uygun olacağını belirtti. 

Güneş açıklamasında şu ifadelere yer verdi;“Malum Aralık ayının ortasındayız. Herkesi yeni yıl heyacanı sardı. Peki yeni sofrasında neler olmalı, yılbaşı akşamında nasıl beslenmeliyiz neler yapmalıyız bunlardan bahsedeceğiz. Öncelikle sofraya erken oturmalıyız. Sofraya oturduktan sonra bir iki bardak su içip heyecanımızı bastırmamızda fayda var. Olabildiğince lif ve protein ağırlıklı beslenip karbonhidratlardan uzak durmaya çalışalım. Yine şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlılar tercih edebiliriz. Bunları da gece sonrasına bırakmadan öğün arasında tercih etmede fayda var. Mutlaka sofralarımız da alkol kullanımı olacaktır. Özellikle alkol kullanacaklar mutlaka tok olmanıza dikkat etmeniz gerek. Alkol yanındaki atıştırmalıklarınızı azaltın. Yine gece sonunda bitki çay ve yeşil çayla geceyi destekleyin. Onun dışında sofranızı destekleyin. Karbonhidrat seçimi yaparak. Ertesi gün su içmeyi fiziksel aktiviteyi arttırmayı unutmayın. Gece geç biteceği için öğün saati de geçe kayıyor. Öğün saatini geçe kaydırmayı fayda var. Herkes mutlu seneler diliyorum”dedi.
Haber: Batuhan DARAKCI