Prof. Dr. Mehmet Haberal, bugün 3+1 uygulamasının en etkin görüldüğü Kahramankazan Meslek Yüksekokulu'nda incelemelerde bulundu. Laboratuvarları gezdi, çalışmaları inceledi, öğretim görevlilerinden bilgi aldı. Üretimin önemine dikkati çekerek önemli mesajlar verdi.
1993 yılında Prof. Dr. Mehmet Haberal tarafından "kalite" amacıyla kurulan Başkent Üniversitesi, 31 yılda bir dünya markası oldu. Artık bir çok ülke "Başkent Eğitim Modeli'ni örnek alıyor. Başkent Üniversitesi, 12 fakülte, 8 enstitü, 1 yabancı diller yüksekokulu, 7 meslek yüksekokulu, 1 devlet konservatuvarına sahip. Bağlı kuruluşlarıyla her alanda öncü. Çiftliğinden, televizyonuna, tarlasına, mutfağına kadar kendi olanaklarıyla büyüyor, Türkiye ekonomisine de katkı sağlıyor.
7 bölüme sahip olan, Başkent Üniversitesi Kahramankazan Meslek Yüksekokulu da bunun kanıtlarından yalnızca biri. Prof. Dr. Mehmet Haberal, Başkent Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Hakan Özkardeş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özcan Yağcı ve Eğitim Koordinatörü Prof. Dr. Abdülkadir Varoğlu ile beraber Kahramankazan Meslek Yüksekokulu'nu ziyaret etti.
Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Erkan Yıldız ile beraber, laboratuvarlarda incelemelerde bulundular. Önce makine laboratuvarını dolaştılar. Birinci sınıf öğrencilerinin uygulamalı dersi vardı. Yüksekokul, yakında plastik enjeksiyon üretimine başlayacak.
Haberal, öğretim görevlilerinden bilgi aldı. Üretimin önemine vurgu yaptı Haberal. Meslek Yüksekokulu'nun amacı; nitelikli meslek elemanı yetiştirmek, üretmek. Öğrenciler, birinci sınıfta başladıkları uygulamalı eğitim, sonrasında fabrikalarda , organize sanayi bölgelerindeki çalışmalarıyla iş hayatına 1-0 önde başlıyorlar. Günümüzde en önemli konulardan biri de Gıda güvenliği. Öğrenciler, Gıda Analiz Laboratuvarında önemli çalışmalar, analizler yapabiliyor.
Başkent Üniversitesi, glutensiz gıdalara yönelik önemli bir adım atacak. Prof. Dr. Mehmet Haberal, bilgisayar laboratuvarı ve elektronik laboratuvarını da ziyaret etti. Elektrik Motorları Laboratuvarında da incelemelerde bulundu. Yüksekokul Müdür Yardımcısı İbrahim Daylık'tan bilgi aldı. Elektrik yanıklarını hatırlatarak, dersler de öğrencilerin emniyeti için alınan tedbirlere de değindi Haberal. Teknik resim atölyesini de dolaşan Haberal, öğrencilere başarı diledi. Yüksekokul müdürü Erkan Yıldız'ı da tebrik etti.
3+1 eğitim uygulamasının en etkin kullanıldığı Başkent Üniversitesi Kahramankazan Meslek Yüksekokulu, kamu ve özel sektörle işbirliği içinde. Endüstriyel Hammaddeler İşleme Teknolojisi programı, TAİ için özel olarak kuruldu. Roketsan da öğrencilerle bir araya gelecek. Meslek Yüksekokulunun 3 projesi de Tübitak'tan kabul aldı. İncelemelerinin ardından Öğretim görevlileri ile fotoğraf çektiren Haberal, her birine teşekkür etti. Başkent Üniversitesi'nin görevinin ay yıldızlı Türk Bayrağını en tepede dalgalandırmak olduğunu vurguladı. Önemli mesajlar verdi.
Prof. Dr. Haberal, daha sonra Açkar süt ve süt ürünleri fabrikasını ziyaret etti. Prof. Dr. Hakan Özkardeş, Prof. Dr. Abdüllkadir Varoğlu ve Prof. Dr. Özcan Yağcı ile üretim yerlerini, depolama alanlarını, tarlaları, sebze ve bitki seralarını dolaştı.